Tuesday, September 14, 2010

Eid- day 5

hari ni hari malas sedunia (again).lagi beberapa hari nak induction ni, mood masak pun makin suam je.tak lama lagi dingin dah kot? uhuk2.yela..rase mcm nak berehat puas2 sblm stat keje ni.and today i officially tak makan makanan raya dah. no more nasi himpit for me - nak muak dah. huhuu. sbb hari ni malas, i pun lunch kat luar je ngan my friend. tetibe terasa nak makan pizza (dah cukup 4 hari baham makanan raya je kan..cukup2 la tu. ;P ), so ktrg pun pegi Ampang utk makan...


Yellowcab pizza!yummmyy..


we had New York's Finest 10" pizza. kenyang ok.sedap gak la pizza ni..tak muak mcm Pizzahut sbb the crust's thinner.

utk berbuka puasa my parents td, i ade buatkan udang goreng tepung. mmg sgt2 senang ya amat la nak buat udang tepung ni, sbbnye tepung tu beli siap je kat kedai kan. just bancuh dgn air then goreng - siap! huhu. cuma nye i nak tayang tepung yg i guna utk buat batter udang goreng tepung ni:

ha..ni la dua tepung yg i pakai utk buat batter udang goreng tepung i tu. just tambah air, then celup je udang dlm tu. pastu goreng je la...voila!jadi la mcm ni:




udang goreng tepung - i suka version yg crispy & gebu mcm ni. mcm org Thai seafood nye kedai slalu buat udang tepung tu..kembung je kan..mcm jemput2 pun ade gak. cicah ngan Thai sweet chilli sauce mmg sedap je ;)

mood membebel i belum dtg lagi la..dok tunggu2 dia dtg, tapi tak dtg2 jugak. maklumla tinggal beberapa hari saje lagi. menghitung hari je i skrg ni :-/ .khamis ni insyaallah ada kenduri kesyukuran sempena i dah grad & nak keje ni. my mom yg bernazar sblm i habis exam hari tu utk buat kenduri. alang2 khamis ni cuti satu malaysia, amik peluang la kan. we all catering je, tp i igt mcm nak buat muffin with buttercream icing. sj nak bagi budak2 makan. lgpun dah lama nozzle icing i terperuk dlm laci dapur tuh. tapi...semangat nak wat muffin tak dtg2 lagi ni, camne nak buat eh? adeh...silap2 terkubur je la niat i nak me-muffin ni. huuu..

**********************************************************************************

there are actually so many things i wish i can say here, to let off some steam i guess. but this is a public blog, so i must refrain myself from doing so anyhow :) to be honest, i miss having a private blog, when i used to just rant and rave endlessly without worrying about what people might think. or the good old days when i used to have my own daily journal, so that i can jot down my thoughts and flip through the pages when i'm bored.

i guess this is what Eid does to you - it makes u feel all blue and melancholic. thanks to all those sappy wappy Raya songs. hmphhh.

....but on the other hand,Eid definitely brings ppl together too. to my best friend (you know who you are) - i am extremely, tremendously happy for u. you deserve all the happiness in the world,you know ;) *hugsss*

2 comments:

  1. DR LIANA

    selamat hari raya..posting kat mana nanti?

    ReplyDelete
  2. slmt hari raya kak. belum tahu lagi..doakan ye :)

    ReplyDelete